Homeongelmien syy väärin suunniteltu koneellinen ilmanvaihto – ratkaisu

Lukijoilla näyttää olevan jatkuvasti ongelmia luetun ymmärtämisessä. Aiheena on väärin suunniteltu koneellinen ilmanvaihto. Kyse on väärin suunnitellusta koneellisesta ilmanvaihdosta. On aivan sama mitä katosta poistava koneellinen ilmavaihto hengitysilmassa kelluttaa. Kyse on siitä että katosta poistava ilmanvaihto on lähtökohtaisesti väärin suunniteltu, koska se toimii fysiikan lakien vastaisesti. Koneellinen ilmanvaihto ei sinänsä ole huono asia vaan välttämätön puhtaan ilman tuottamiseksi.

Silloin kun tarvitaan puhdasta ilmaa on koneellinen ilmanvaihto välttämätön kunhan poistetaan ilma alhaalta. Alhaalta poistava ilmanvaihto ei ole avaruustiedettä vaan laajalti käytössä oleva tekniikkaa.

Leikkaussalin ilmanvaihto poistaa ilmaa alhaalta, jotta mikrobit eivät pääse leijailemaan avohaavaan. Teollisuuden puhdastilaratkaisut poistavat ilman alakautta, joka on ainoa ratkaisu ilman puhtauden maksimoimiseksi.

Rakennusteollisuus ja määräyksiä kirjoittelevat byrokraatit pitävät itsepintaisesti kiinni katosta poistavasta koneellisesta ilmanvaihdosta, joka on hyvä bisnes moninkertaisine kustannuksineen. Liekö tämä syynä siihen, että home on suomalainen ongelma.

Homeongelmien takia rakennetaan hyväkuntoisten rakennusten tilalle miljardeilla uusia koulu- yms. rakennuksia sen sijaan, että muutamalla tonnilla huonetta kohti voitaisi säästyä uuden rakentamiselta ja väistötilaongelmilta.

Alhaalta poistavaa ilmanvaihtoa on helppo ja halpa kokeilla. Itse asiassa meillä on saunan lämmitystä varten suunniteltu nettipohjainen puhaltimen ohjausjärjestelmä, jolla voitaisi testata alhaalta poistavaa ilmanvaihtoa.

Tarvitsemme kunnolla homeisen huonetilan. Muutamalla tonnilla voimme parissa kuukaudessa osoittaa mikä on alhaalta ja katosta poistavan ilmanvaihdon ero.

TapioYli-Kovero
Sitoutumaton Hämeenlinna

Kansantaloustieteiljä, keksijä, yrittäjä.
Oman tien kulkija. Kirjoitti 1987 omakustanteen "Keisarin uudet aattet", jossa ennusti, että tuolloinen kovan markan politiikka johtaa suureen devalvaatioon ja 300.000 hengen työttömyyteen, mikä myös toteutui. Ennakoin myös, että Neuvostoliitto siirtyy kapitalismiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu