TapioYli-Kovero Kestävyysvaje on verovaje

Turun oikeudenkäynti on suurta tuhlausta

 Turussa käydään puukotusoikeudenkäyntiä selvässä asiassa, johon kuukauden käsittely ei tuo minkäänlaista lisäarvoa.

Tekijä on tiedossa ja tunnustanut. Motiivi on tiedossa ja uhrit ja vahingot on tiedossa. Nyt oikeudenkäynti on eräänlainen tosi-tv ohjelma, jossa oikeuden jäsenet ovat pääosassa ja jota iltapäivälehdet innokkaasti komppaavat levikkiään lisätäkseen.

Oikeudelta puuttuu täydellisesti tarkoituksenmukaisuusharkinta ja taloudellinen ajattelu, koska se ei käytä harkintaa todetakseen, että on olemassa riittävän selvä näyttö elinkautisen vankeustuomion langettamiseen. Kun tällainen kiistaton näyttö on olemassa, ei esimerkiksi puukotettujen kuuleminen muuta mitään.

Oikeus joutuu aina tarvittaessa rajaamaan oikeudenkäyntiä. Esimerkiksi jos uhreja on sata ei kaikkia voida kuulla samasta asiasta. Oikeus toteuttaa nykyisn yleistynyttä iltapäivälehtivetoista oikeuskäytäntöä, jossa julkkisten mitättömätkin teot ohittavat käsittelyjärjestyksessä tavisten jutut.

Tämä tarpeeton oikeudenkäynnin paisuttaminen on yksi syy siihen, että tavallisten ihmisten asioiden käsittely vevyy ja venyy. Nytkin tämän turhanpäiväisen tosi-tv oikeudenkäynnin aikana oikeus olisi voinut käsitellä monta tavallisten ihmisten juttua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset