TapioYli-Kovero Kestävyysvaje on verovaje

Erdoganin kristalliyö

Vuonna 1938 Pariisiin paennut Saksan juutalainen murhasi Saksan lähtystövirkailijan. Tästä Hitler sai tekosyyn laajamittaiseen juutalaisvainoon. Vainossa tuhottiin 1 300 synagoogaa, 7 000 liikettä ja kotia. Yli 30 000 juutalaista vietiin keskitysleireihin.

Turkissa tapahtunut leikkikaappaus on Erdoganin masinoima kopio Hitlerin toimista ja tekosyy lopunkin opposition tukahduttamiseen.

Turkilla on iso armeija. On mahdotonta ajatella, että muutaman hävittäjän ylilento ja joidenkin siviilien ampuminen Bosborin sillalla olisi ollut oikea sotilaskaappaus. Eivät kenraalit ole niin tyhmiä, etteivät varmistaisi tukea armeijan piirissä. Jos kenraalit olisivat olleet asialla, olisi syntynyt ainakin sisällissota, jossa kaappajilla olisi ollut edes mahdollisuus voittaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Seppo Hildén

Jep. Ja oikeasti toteutetussa vallankaappuksessa otetaan ensiksi säilöön se, jolta valta kaapataan. Erdogan se vaan vietti lomaa Marmariksessa, josta sitten lenteli suurena sankarina Istanbuliin lopettamaan feikkikaappauksen.

Erdoganin oleskelupaikan tiesivät toimittajat ja ihmettelen miksi muka vallankaappajien johto ei olisi tiennyt. Siitä huolimatta Erdogan jätettiin rauhaan. Ihme vallankaappaus.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Vallankaappaajien hävittäjät saattelivat vallankaappauksen uhrin turvaan. Oliko tarkoitus saatella putkaan vai mitä, en tiedä.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Oli kyllä todellakin huonosti suunniteltu vallankaappaus. Jos on joku ohjekirja sotilasvallankaapausta varten, niin on varmaan jäännyt lukematta.

Välillä olenkin epäillyt, että Erdogan olisi itse sen takana.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Oireista päätellen tuo viimeisellä rivillä oleva oletuksesi vaikuttaa hyvinkin paikkansa pitävältä. Siitä taas seuraa, että tämä "vallankaappaus" oli itse asiassa hyvin suunniteltu. Aivan kuten Saksan valtiopäivätalon tuhopoltto vuonna 1933. Ja vaikuttaa siltä, että nämä EU:n ja eurooppalaisten valtioiden johtajat reagivat näihin kuvioihin yhtä jämäkästi kuin Chamberlain aikoinaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Listat pidätettävistä henkilöistä olivat jo olemassa, kun manoveriin ryhdyttiin, ei tuota määrää olisi hetkessä pidättää ja erottaa tehtävistään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mikä on USA:n ja Venäjän osuus - luultavimmin ainakin joku antoi hyvä neuvoja?

Toimituksen poiminnat